Shiatsu massage is een eeuwenoude Japanse behandelmethode. Shiatsu is het Japanse woord voor vingerdruk (shi = vinger en atsu =druk) kortom: vingerdrukmassage. Naast vingerdruk kan ook druk worden uitgeoefend door gebruikt te maken van vingers, vuisten, ellebogen en soms van voeten.

Kenmerkend voor Shiatsu massage is dat de massage over de kleding wordt gegeven. Zorg dus voor gemakkelijk zittende kleding die niet té dik is, zoals sportkleding. De behandeling is rustig, en gebeurt op ontspannen wijze, zodat het lichaam totaal tot rust kan komen.

Shiatsu massage is een ontspanningsmassage die uitgaat van de aanwezige levensenergie (“Qi” of “Ki”) en van het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam.
Bij Shiatsu massage wordt gewerkt op de aanwezige meridianen die elk menselijk lichaam zitten. De massage brengt lichaam en geest in evenwicht waardoor de lichamelijke functies en de interne organen zich natuurlijk herstellen.

Er kunnen veel klachten behandeld worden met Shiatsu, onder andere:
* Hoofdpijn en/of migraine
* Stress, Burn-out
* Nek of schouderklachten
* Moeheid en lusteloosheid
* Rugpijn (acuut/chronisch)
* Menstruatieklachten
* Slaapproblemen
* Tenniselleboog, golfarm en RSI
* Constipatie en/of diarree
* Spijsverteringsklachten

Duur van de massage

De massage duurt een uur en wordt op een mat op de grond gegeven. Bij de eerste keer wordt een intake gehouden die onderdeel is van het uur.

Informatie of een afspraak maken

Wil je meer informatie bel me gerust. Ik ben bereikbaar op 06-53695322 of stuur een e-mail naar info@yogapuursylvia.nl