Shiatsu is een eeuwenoude Japanse behandelmethode. Shiatsu is het Japanse woord voor vingerdruk (shi = vinger en atsu =druk) kortom: vingerdrukmassage.

Naast vingerdruk kan ook druk worden uitgeoefend door gebruikt te maken van vingers, vuisten, ellebogen en soms van voeten.

Shiatsu is een vorm van manuele therapie die nauw verwant is aan acupunctuur. Beide gaan uit van de aanwezige levensenergie (“Qi” of “Ki”) en van het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam.
Bij Shiatsu worden dezelfde punten op het lichaam behandeld als bij acupunctuur, maar daarnaast ook de meridianen die deze punten met elkaar verbinden. De massage brengt lichaam en geest in evenwicht waardoor de lichamelijke functies en de interne organen zich natuurlijk herstellen.

Er kunnen veel klachten behandeld worden met Shiatsu, onder andere:
* Hoofdpijn en/of migraine
* Stress, Burn-out
* Nek of schouderklachten
* Moeheid en lusteloosheid
* Rugpijn (acuut/chronisch)
* Maagklachten
* PMS en menstruatieklachten
* Overgangsklachten
* Knieklachten
* Slaapproblemen
* Duizeligheid
* Hyperventilatie
* Prostaatklachten
* Tenniselleboog, golfarm en RSI
* Constipatie en/of diarree
* Oorsuizen
* Emotionele klachten
* Spijsverteringsklachten

Shiatsu Massage

De behandeling duurt een uur en wordt op een mat op de grond gegeven. Bij de eerste keer wordt een intake gehouden die onderdeel is van het uur.

De massage wordt over kleding heen gegeven. Zorg dus voor gemakkelijk zittende kleding die niet té dik is, zoals sportkleding. De behandeling is rustig, en gebeurt op ontspannen wijze, zodat het lichaam totaal tot rust kan komen.

Informatie of een afspraak maken

Wil je meer informatie bel me gerust. Ik ben bereikbaar op 06-53695322 op dinsdag of vrijdag of stuur een e-mail naar info@yogapuursylvia.nl